Praktische tools en handige links

Wilt u zelf aan de slag? Tijdens de bijeenkomsten kwamen handige materialen aan bod.

Daarnaast kunt u gebruik maken van online media om op de hoogte te blijven en over vragen en ervaringen uit te wisselen met collega’s.

Hieronder staan de mogelijkheden voor u op een rij.

 

Infographic Gezonde Wijkaanpak

In één oogopslag het proces en de succesfactoren van de Gezonde Wijkaanpak in beeld hebben? Gebruik dan de nieuwe infographic uit de Handreiking Gezonde Gemeente op Loketgezondleven.nl. Handig bij uw gesprekken met partners en bewoners in de wijk.

Naar de infographic Gezonde Wijkaanpak

Overzicht online leefstijlinterventies

Bekijk het handige overzicht met online leefstijlinterventies op Loketgezondleven.nl. Daarin staan Nederlandstalige online leefstijlprogramma’s, -cursussen of -apps voor mensen die iets willen doen aan hun leefstijl.

Naar het overzicht Online leefstijlinterventies.

NHG-zorgmodules Leefstlijl

In deze zorgmodules van het Nederlands Huisartsen Genootschap vinden huisartsen, praktijkondersteuners en andere eerstelijns zorgverleners, richtlijnen over advisering en begeleiding van patiënten rond de thema's alcohol, bewegen, roken en voeding. En ook een handvat met welke professionals zij daarbij kunnen samenwerken. 

Naar de NHG-zorgmodules Leefstijl.

HAweb-groep Gezonde Leefstijl

Discussieer mee op HAweb-groep Gezonde leefstijl in de wijk. In dit platform kunt u ervaringen en praktijkvoorbeelden uitwisselen rondom preventie en samenwerking tussen huisarts, publieke gezondheid en welzijn.

Naar inloggen (of inlog aanvragen) HAweb-groep

Op de hoogte blijven?

Wilt u informatie ontvangen over actuele kennis, producten en bijeenkomsten rondom preventie?

Meldt u dan aan voor gratis online CGL-nieuwsbrief en volg ons op Twitter @GezondLevenNL