Blik op 2016

Als het gaat om kennisontwikkeling gaan we door met onderzoek naar resilience en toepassing in de praktijk. En samen met de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK) gaan we verder op zoek naar werkende veiligheidsmaatregelen. Op het gebied van bijvoorbeeld beroepsziekten is er nog een wereld te winnen. Kunnen we de kennis en achtergronden die we hebben op het gebied van ernstige arbeidsongevallen wellicht ook toepassen op het terrein van beroepsziekten? Met 3500 nieuwe gevallen van mensen met een beroepsziekte per jaar is dat de moeite van het bekijken meer dan waard.

De samenwerking met arboprofessionals, veiligheidskundigen en sectororganisaties blijven we voortzetten. Elkaar ontmoeten, kennis en ervaringen delen. Daar maken we ons hard voor. Op 21 april en 11 november 2016 organiseren we daarvoor een netwerkbijeenkomst.

Bij deze een oproep aan een ieder die zich bezighoudt met veiligheid op de werkvloer: deel je vragen en ervaringen met ons. Wil je actief met ons meedenken, laat het ons weten. Samen maken we de werkvloer steeds een stukje veiliger!