3 x Innovatie

collagefoto

Op 29 oktober 2015 werd de jaarlijkse innovatiedag van het RIVM gehouden. Op deze dag verscheen ook het eerste digitale RIVM-magazine over innovatie en werd de innovatieprijs uitgereikt.

Het RIVM zet zijn kennis in voor de publieke gezondheid en de leefomgeving. Dit doen we vóór en mét de samenleving. Samenwerking is dan ook essentieel voor innovatie. Op de RIVM Innovatiedag heeft het RIVM ca. 15 innovaties getoond en is gesproken met (toekomstige) samenwerkingspartners. Daan Roosegaarde van studio Roosegaarde liet in zijn presentaties zien hoe hij techniek en kunst combineert tot innovatieve producten.

De RIVM Innovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een RIVM-project dat op een vernieuwende manier RIVM-kennis toepasbaar maakt voor de Nederlandse samenleving. In 2015 zijn er 50 voorstellen ingediend. De prijs werd op 29 oktober tijdens de RIVM-innovatiedag door minister Edith Schippers van VWS uitgereikt aan Desiree Beaujean voor het project Tekentrektrainer.

Het RIVM-magazine verscheen voor het eerst digitaal met een special over innovaties; deze zijn:  Winnen met bewegen; Ik heb nu last app; Goedkope sneltest meet aangeboren afweer; Meer meten met minder bloed; Sneller en goedkoper verdachte stoffen opsporen.

Terug naar overzicht Mens en organisatie

Terug naar inhoudsopgave