SSC-Campus voorziet vijf rijksorganisaties in het centrum van Den Haag van ICT

Een groot, vijf etages tellend, stijlvol gerenoveerd gebouw aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. SSC-Campus voorzag dit gebouw in zeer korte tijd van 450 werkplekken, LAN, Wifi en connectie naar diverse backend-omgevingen. De 600 ambtenaren die in het gebouw flexwerken kunnen vanaf elke werkplek in het gebouw naar hun eigen applicaties en data.

Het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 30, ook wel afgekort tot B30, huisvest tegenwoordig de medewerkers van het Centraal Planbureau (CPB), het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (RLI). Lange tijd was dit statige gebouw uit het begin van de twintigste eeuw de basis van het ministerie van Economische Zaken.

Snelle levering ICT-diensten

Voor de verbouwing en exploitatie van B30 is de Rijksgebouwendienst er een publiek-private samenwerking aangegaan met Facilicom. SSC-Campus is als leverancier voor de gebouwgebonden ICT gekozen omdat zij in staat was binnen de gestelde, korte, termijn te kunnen leveren. Daarnaast levert SSC-Campus al diensten aan drie van de planbureaus. SSC-Campus is gecontracteerd om voor de aankomende drie jaar deze ICT-diensten te leveren.

Facilicom gaf al snel aan dat het de deadline voor de renovatie niet zou halen. Dit had niet alleen gevolgen voor de ambtenaren die al in het gebouw moesten gaan werken maar ook voor de werkzaamheden van SSC-Campus. Ambtenaren moesten verschillende malen inpandig doorverhuizen waarbij de ICT elke keer op tijd af moest zijn. Ook zorgde de verbouwing voor uitdagingen om de technische apparatuur stofvrij te maken en te houden.

Stof neergedaald

Voor de megaklus heeft SSC-Campus een verscheidenheid aan infrastructuur en netwerken ingericht. Er zijn 450 werkplekken op basis van Thin Clients met connectie naar een drietal verschillende virtuele desktops (Werkplek SSC-Campus, werkplek PBL en De Werkplek Rijk) ingericht.

Het is mogelijk om binnen het gebouw te werken met laptops, tablets en smartphones die door de organisatie zijn uitgegeven én met eigen persoonlijke tablets en smartphones (Bring Your Own Device-principe).

Er zijn, in samenwerking met de bedrijven Dimension data en Quarantainenet, verscheidene Wifi-netwerken aangelegd voor de ambtenaren en bezoekers.

In samenwerking met Xerox is het mogelijk gemaakt voor de medewerkers om op elke gewenste printer te printen en te kopiëren, het zogenaamde FollowMe-printen.

Na het neerdalen van het stof is in december vorig jaar het beheer overgedragen aan de SSC-Campus-beheerorganisatie.

Het was een uitdagend maar succesvol project.