Samen sterker

Iedere dag werken veiligheidsprofessionals hard om veilig werken onder de aandacht te brengen. Bij management, collega’s, opdrachtgevers en aannemers. Kennis en ervaringen delen om veilig werken op de agenda te krijgen en houden. Samen staan we daarin sterker.

RIVM en NVVK safety soulmates

In 2016 hebben RIVM en de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK) de handen ineengeslagen. Voor RIVM is de NVVK een ‘safety soulmate'.

Lees meer

Brandweer leert over korpsgrenzen heen

Brandweer Nederland verkent de mogelijkheden voor het opzetten van een platform voor het delen van informatie op basis van de registratie van arbeidsongevallen. RIVM faciliteert en ondersteunt de brandweer hierbij.

Lees meer

Stigas altijd alert

In de agrarische sector gebeuren tragische ongelukken. Stigas is daarom gestart met een campagne om gedurende een langere periode aan veiligheid te werken.

Lees meer

VeiligheidNL

RIVM verrijkte de jaarlijkse rapportage van Veiligheid NL over de kerncijfers uit het Letsel Informatie Systeem met informatie over achterliggende oorzaken van verschillende soorten arbeidsongevallen.

Lees meer

Infokaarten voor veiligheid

Data uit Storybuilder en WebOrca zijn in 2016 gebruikt als input voor het maken van ‘infokaarten’ als veiligheidsinstrument in de bouw. De kaarten zijn voor leidinggevenden die betrokken zijn bij herstelwerkzaamheden aan schoorstenen als gevolg van de aardbevingen in Groningen. Op de kaarten zijn risicovolle momenten tijdens de klus in beeld gebracht.

Lees meer