Netwerkmiddag Omgevingsveiligheid

beeld van fabriek

Op 2 oktober organiseerde het RIVM voor de tweede keer de Netwerkdag Omgevingsveiligheid. Ruim 100 professionals kwamen naar het RIVM om elkaar te ontmoeten en meer te weten over werk van het RIVM over omgevingsveiligheid (externe veiligheid) en de recente ontwikkelingen in dit vakgebied.

Aanleiding

Met deze netwerkmiddag wil het RIVM door kennisuitwisseling met het werkveld graag van elkaar leren en elkaar inspireren. Er was dan ook volop gelegenheid om van gedachten te wisselen en met elkaar in discussie te gaan.

Opfrissen en ontmoeten

Het opdoen van en opfrissen van kennis stond centraal. Verschillende sprekers gingen in op vragen als: Hoe werken aandachtsgebieden en omgevingsmaatregelen volgens het nieuwe handboek omgevingsveiligheid? Wat is de impact van procesintensificatie en inherent veiliger op omgevingsveiligheid?

Wat zijn de eerste resultaten van het consequentieonderzoek SAFETI-NL 8.0? Hoe waardeer je risicoreducerende maatregelen op het spoor? Bijzonder dit jaar was de bijdrage van het Vlaams Departement Omgeving over het omgevingsveiligheids-beleid in Vlaanderen.