Ook voor geografische informatievoorziening bent u bij SSC-Campus aan het goede adres

Met de Geografische Informatie Systemen (GIS) heeft de onderzoeker een hulpmiddel om beter gegevens te combineren, analyseren, modelleren en te visualiseren door gebruik te maken van locatiegegevens.

Door verschillende gegevenssets over elkaar heen te leggen worden geografische patronen zichtbaar die zonder het gebruik van GIS verborgen blijven. Deze patronen worden gevisualiseerd met kaarten. SSC-Campus biedt een GIS-infrastructuur die de onderzoeker in staat stelt om geodata (gegevens met een ruimtelijk component) te verwerken. De onderzoeker krijgt een virtuele werkplek voor analyses en cartografische producten m.b.t. GIS.

Een greep uit onze dienstverlening:

  • Desktop GIS - open sourceDesktop GIS -  zowel het commerciële pakket (ArcGIS) als het open source pakket (QGIS). Deze worden gebruikt voor (zware) analyses en visualisaties van geodata.
  • WebGIS - Het kunnen publiceren van kaartlagen op het web. Dat kan in de vorm van interactieve kaarten voor websites of complete web-apps. Databasebeheer - een dataportaal met ready-to-use kaartlagen (denk bv aan de BAG)
  • 3D GIS - Met ArcGIS Pro is het nu ook mogelijk om analyses en visualisaties in 3D te maken. In steeds meer onderzoek een pre.
  • Advies op maat

Benieuwd naar de mogelijkheden en hoe dit wordt weergegeven?

Op het Klantportaal staat de informatie beschreven en daar vindt u ook de visualisatie van de diverse mogelijkheden.