Een nieuw jasje voor het Infectieziekten Bulletin

infectieziekten bulletin oud

Welkom bij het vernieuwde Infectieziekten Bulletin. Achter de schermen heeft de redactie de afgelopen maanden hard gewerkt om het Infectieziekten Bulletin in een nieuwe vormgeving te kunnen steken. Voor de overgang hebben we de wensen en voorkeuren die meer dan 300 lezers hebben aangegeven in onze enquĂȘte afgelopen jaar meegenomen.

Makkelijk leesbaar op mobiel op tablet

Voor u als lezer heeft de nieuwe omgeving als voordeel dat het prettiger en gemakkelijker wordt om het Infectieziekten Bulletin digitaal te lezen. De website van het bulletin is 'responsive', waardoor de inhoud nu ook goed te lezen is op een mobiel of tablet. Maar ook kunt u een artikel of het volledige nummer nog steeds printen of opslaan als pdf.

Voor de zekerheid nog een korte uitleg.

Navigatie

Aan de rechterkant ziet u het navigatiemenu.

Bovenaan staat de thuisknop. Hiermee komt u (terug) bij de inhoudsopgave van het nummer.

Zoekfunctie

Onder de thuisknop staat een loep, wanneer u hierop klikt krijgt u een zoekveld te zien waarmee in het Infectieziekten Bulletin gezocht kan worden. Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om in nummers van voor 2018 te zoeken, maar we verwachten dat in de tweede helft van 2018 deze mogelijkheid wel is toegevoegd. In de tussentijd kunt u via www.infectieziektenbulletin.nl nog steeds zoeken in oude jaargangen.

Artikelen delen

Onder de zoekfunctie staat een logo voor het delen van artikelen. Klikt u hierop dan krijgt u de mogelijkheid om het artikel te delen op social media of te mailen naar bijvoorbeeld een collega of naar uw eigen mailbox als reminder.

Taalkeuze

Knop 'NL': In vrijwel alle gevallen is hier geen keuze mogelijk, omdat het Infectieziekten Bulletin alleen in Nederlands wordt aangeboden. In een enkel geval kan ook een Engelstalige versie verschijnen.

Printen en opslaan van een artikel of nummer

Onder de taalkeuze treft u een printlogo aan. Hiermee kunt u een artikel of de volledige uitgave printen (of bewaren als pdf in het keuzemenu van uw printerinstellingen).

Navigatiepijlen

Tot slot staan onderaan pijlen. Hiermee springt u direct naar het volgende artikel of het vorige artikel. Bevindt u zich nog bij de introductie van een tekst? Dan slaat u met de pijlen de achtergrondtekst over, hiervoor moet u op 'Lees verder' onderaan de introtekst klikken.

De redactie van het Infectiezieken Bulletin wenst u veel leesplezier.

Heeft u vragen, of suggesties voor een artikel, dan kunt altijd contact opnemen met de redactie door te mailen naar infectieziektenbulletin@rivm.nl.