Een kijkje in de keuken van Campus Pro

Een nieuwe werkplek samenstellen die aan alle moderne eisen voldoet en die er in voorziet dat iedereen video’s goed en scherp kan bekijken is geen sinecure. Om dit voor elkaar te krijgen is het van belang dat alle mogelijkheden en toepassingen worden vergeleken, getest en gemonitord en dat de gebruikers intensiviteit wordt getoetst. Er wordt dus nagebootst wat er gebeurt als iedereen tegelijkertijd een filmpje online aan het bekijken is.

De uitslagen van deze testen (ook te zien op de achtergrond) worden nauwkeurig bekeken en tellen mee in de afwegingen bij de aanschaf van bijvoorbeeld nieuwe hardware. De testen en analyses hebben ook uitgewezen wat er nodig is om video’s beter te kunnen afspelen op Campus Pro. Een intensieve bezigheid, maar met waardevolle en toepasbare informatie als resultaat.

Nu duidelijk is wat er nodig is om een goede generieke werkplek in te richten, kan het team deze kennis en kunde gebruiken bij het samenstellen van de specifieke werkplek, de CoPe (Coporate owned, Personally enabled) en de Managed Laptop. Uiteraard wordt voor deze werkplekken ook het gebruikersgedrag gesimuleerd en worden de resultaten meegenomen bij de inrichting van deze werkplekken.