Wat kun je verwachten van Campus Pro?

Werkplek Campus Pro, wat kan ik verwachten?

De digitale werkplek is een belangrijk onderdeel van je dagelijkse werk. Voor de één voldoet de huidige werkplek goed, de ander heeft behoefte aan een vernieuwde moderne werkplek. Naast deze persoonlijke beleving is het van groot belang dat de werkplek up- to-date is en met de tijd mee gaat en past in de huidige en vernieuwde werkmethodes, zoals plaats onafhankelijk samenwerken.SSC-Campus werkt op dit moment hard aan een werkplek die dit biedt: Campus Pro, de werkplek waar je op kunt rekenen.

Wat biedt de Campus Pro werkplek?

De Campus Pro werkplek is uitgerust met Windows 10 en Office365 ProPlus en draait op een volledig nieuw platform. Daardoor is de nieuwe werkplek helemaal bij de tijd: sneller, veilig en eenvoudiger up-to-date te houden. Door de betere grafische kwaliteiten van de servers worden video's in Campus Pro scherper en vloeiender afgespeeld. Ook presteren applicaties beter. Kortom, een werkplek om naar uit te kijken.

Wanneer kan ik de nieuwe werkplek zien en gebruiken?

Roadshows

Wil je een keer ervaren hoe de video’s op de Campus Pro werkplek worden afgespeeld? Of hoe Windows 10 en Office ProPlus eruit komen te zien? Dat kan. Binnenkort worden er roadshows voor Campus Pro georganiseerd waar je dit met eigen ogen kunt zien. Je wordt via e-mail uitgenodigd als de roadshow bij jou in de buurt is.

Wanneer kan ik werken met de Campus Pro werkplek?

De ontwikkeling van deze generieke werkplek is in volle gang. De komende maanden, tot het einde van 2018, worden zoveel mogelijk werkplekproducten (virtuele KA omgeving, CoPe, Managed Laptop en de Managed PC) ontwikkeld.

In 2019 kan  Campus Pro als dienst van SSC-Campus worden afgenomen. Vanaf dan worden er planningen gemaakt per organisatie en wordt bekend wanneer jij aan de slag kan gaan met deze nieuwe werkplek.

 

Windows 10, is dat heel anders dan Windows 7?

Het werken met Windows 10 is inderdaad anders dan werken met Windows 7, maar wellicht voor velen al bekend terrein. Heb je nog nooit gewerkt met Windows 10? Geen zorgen, het is een makkelijke versie om je eigen te maken. De grootste veranderingen zitten ‘m in design, beveiliging, notificaties en het startmenu: 

  • Windows 10 is vormgegeven met fijne kleuren en vormen, waardoor het gebruiksvriendelijker is en beter toepasbaar op de verschillende mobiele apparaten.
  • Windows 10 is van de grond af aan opnieuw gebouwd met de focus op veiligheid, hierdoor is er een verhoogde bescherming tegen bijvoorbeeld malware.
  • Het zoekveld in de takenbalk is altijd zichtbaar en geeft betere zoekresultaten dan voorheen.
  • Notificaties zijn nieuw binnen Windows 10. Aan de hand van icoontjes worden meldingen weergegeven over updates, beveiliging en apps.

 

Office 365 ProPlus, wat betekent dat voor mijn werkplek?

De Campus Pro werkplek wordt met dezelfde applicaties van Office ingericht zoals dat je nu gewend bent. Het verschil is echter dat deze programma’s (Word, Excel en PowerPoint) vaker en eenvoudiger geüpdate zullen worden, waardoor je altijd met de nieuwste versie werkt.

In de versie van Word, Excel en PowerPoint, zitten nieuwe toepassingen die je werk veraangenamen. Zo bestaat de mogelijkheid om gegevens makkelijker en aantrekkelijker vorm te geven met nieuwe grafiek types in Excel, is het eenvoudiger om bijlages toe te voegen aan je e-mail en is een aantal beperkingen verruimd (zoals het limiet aan het aantal cellen in Excel).