Opleiden, trainen en oefenen

De responsorganisatie van het RIVM bestaat uit een groep enthousiaste en betrokken deskundigen. Om te zorgen dat zij hun kennis en kunde op een goed niveau krijgen en houden, investeert RIVM in opleiden, trainen en oefenen (OTO).

 

 

Verdachte objecten

Het Protocol Verdachte Objecten (PVO) beschrijft hoe verschillende organisaties samenwerken bij incidenten met verdachte objecten die mogelijk gevaarlijk materiaal bevatten..

Lees meer

Gaspakkenteams oefenen samen

Eind juni 2017 namen teams van ProRail, het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) en het RIVM deel aan een gaspakoefening op het rangeerterrein Kijfhoek tussen Barendrecht en Zwijndrecht.

Lees meer

Oefenen met Borssele

De afgelopen maanden oefenden verschillende organisaties, bestuurders en hulpdiensten de bestrijding van een kernongeval. Daarbij gaat het om jaarlijkse terugkerende alarmoefeningen én om de Nationale Nucleaire Oefening (NNO) De oefeningen vinden plaats in samenwerking met Kerncentrale Borssele (EPZ). 

Lees meer

Oefenen op het mobiele lab

Het opleiden, trainen en oefenen met het mobiel chemisch en biologisch laboratorium (MCBL) is een belangrijk onderdeel van het oefenprogramma voor de responsorganisatie. Voordat je als bioloog of chemicus in het MCBL mag werken, moet je over voldoende kennis en vaardigheden beschikken.

Lees meer