Interventieplatform maakt uitwisseling van interventies eenvoudiger

interventies

Na een dag werken weer gezond en veilig naar huis. Dagelijks zetten veiligheidsprofessionals zich in om de veiligheid van medewerkers op de werkvloer te bewaken en te verbeteren. Dat gebeurt onder andere door het invoeren van interventies, die bijvoorbeeld gericht zijn op de veiligheidscultuur, het identificeren van risico’s of het veiliger maken van machines. Het RIVM ontwikkelt samen met veiligheidsprofessionals een interventieplatform. Op dit online platform kunnen professionals op een systematische manier veiligheidsinterventies beschrijven, beoordelen, delen en zoeken. In oktober werd een eerste versie van dit online platform besproken en getest door een groep toekomstige gebruikers.

De reacties die zijn opgehaald bij de bijeenkomst worden momenteel verwerkt. Naar verwachting zal het interventieplatform vanaf het eerste kwartaal 2020 in de lucht zijn. De bijdragen van de professionals die zich dagelijks bezighouden met veiligheid zijn belangrijk voor het succes van het interventieplatform. Hopelijk worden vele interventieverhalen in de toekomst uitgewisseld via het interventieplatform. Zo wordt het een levendig platform, dat bijdraagt aan een gezonde en veilige werkomgeving.

Het RIVM organiseert in 2020 een aantal interventiecafés waar u kennis kunt maken met het nieuwe platform en een interventie die u heeft toegepast kunt delen met andere veiligheidsprofessionals.