Mag ik dan bij jou...

Januari begon bij ons met een verdrietig bericht. Martijn Mud, alias Mister Storybuilder en meer dan 15 jaar betrokken bij Storybuilder, is na een kort ziekbed overleden. Het raakte me diep. Een collega die zo betrokken was bij veiligheid en zo goed de vertaling naar de praktijk maakte. Die mis ik. Die missen we. Bij deze Martijn, mag ik dan bij jou.

Koud een maand later kwam Corona. Kinderen thuis, werken op afstand. Het ‘zoomen’ onder de knie krijgen. Verandering en onzekerheid regeerden. Het ene teamlid zwom in de tijd, maar miste het contact met de collega’s. De ander was blij dat het überhaupt nog lukte om iets van werk te doen. Weer een ander werd thuis getroffen door Corona. Maar we hebben het gered. En met een nieuwe gereedschapskoffer; veerkracht in praktijk. Zo hebben we allemaal ons eigen unieke verhaal, waard om te delen.

En dat willen we meer. Verhalen delen, ook over veiligheid. Kijken wat er is gebeurd, en wat we kunnen leren. Je herkent je erin, of juist niet. Voelt een aha-erlebnis of juist enorme weerstand. Al deze gevoelens zijn prima. En maken dat je anders gaat denken over de kern van het verhaal. En dat is wat wij zo belangrijk vinden als het om veiligheid gaat. We lanceren nieuwe animaties en infographics met verhalen. U leest er meer over in dit magazine.

Verder lanceren we deze zomer het platform www.veiligheidsinterventies.nl. De plek waar je jouw verhalen en ervaringen kan delen met andere veiligheidsprofessionals. En waar je van andere ervaringen kan leren. Om zo samen veiligheid te verbeteren. We besteden er ook aandacht aan in de online bijeenkomst op 25 september.

Wij hopen dat het u goed gaat. En dat u mogelijk lessen heeft uit deze bijzondere tijd. We hopen u binnenkort weer te ontmoeten, online dat wel. Live, hopelijk volgend voorjaar!

 

Viola van Guldener

Programmamanager Veiligheid, Cultuur en Gedrag

RIVM Centrum Veiligheid