herman bij snow white

Even voorstellen: Herman Schreurs

Mijn naam is Herman Schreurs en vanaf 15 maart jl. ben ik bij het RIVM hoofd van de afdeling Stralingsincidenten, Monitoring en Analyse (SMA). 

De afdeling SMA ontwikkelt en beheert meetnetwerken, mobiele laboratoria, rekenmodellen en ICT-infrastructuur om 24/7 een radiologisch beeld te kunnen geven bij stralingsincidenten en ongevallen. Het radionuclidenlaboratorium ondersteunt de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) bij de controle op de uitstoot van de nucleaire industrie en het bij monitoren van de straling in de natuur. Ook onderzoekt de afdeling de bijzondere vondsten die de ANVS regelmatig doet, en werken de medewerkers aan het voorkomen van smokkel van radiologisch en nucleair materiaal.

Ik ken het werkveld goed, omdat ik mij als programmacoördinator Kennis en Analyse Stralingsincidenten al vanaf 2016 bezighield met alle aspecten van de Ongevalsorganisatie Straling van het RIVM en het Radiologisch Gezondheidskundig Expertise Netwerk (RGEN). Ik ben verheugd dat ik mij vanuit een andere rol kan blijven inzetten voor dit boeiende vakgebied.