dak met zonnepanelen

Kort Nieuws

Snow White

Nieuws over interessante RIVM-publicaties die recent zijn verschenen, bijzondere feiten of ontwikkelingen en andere wetenswaardigheden. 

10 jaar na fukushima

11 maart 2021 was het 10 jaar geleden dat een zware zeebeving leidde tot een tsunami, met het kernongeval in Fukushima tot gevolg. Op de RIVM-website staat een artikel hierover. Daarin leggen we uit wat er mis ging in Fukushima, wat de gevolgen waren ter plekke én in Nederland en wat de rol van het RIVM daarbij is geweest. 

Naar het artikel

Nieuwe backup crisisruimte RGEN

Als er een stralingsincident of kernongeval plaatsvindt, moet het Radiologisch en Gezondheidskundig Expertise Netwerk (RGEN) snel bij elkaar kunnen komen. Daarvoor is bij het RIVM een crisisruimte beschikbaar. Sinds kort is er ook een back-up crisisruimte bij Rijkswaterstaat. Een veilige gedachte. 

Lees meer

Onderzoek brand zonnepanelen

Zonnepanelen spelen een essentiële rol in de energietransitie. Het gebruik van zonnepanelen zal de komende jaren waarschijnlijk snel toenemen. In 2020 zijn er meerdere branden geweest waarbij een groot aantal zonnepanelen was betrokken. 

Lees meer

Rapport brandexperimenten

In de vorige editie van dit magazine schreven we over de brandexperimenten met li-ion batterijen, die we hebben uitgevoerd. De meetresultaten en de betekenis ervan voor de praktijk zijn verder uitgewerkt in een rapportage, die recent is gepubliceerd. 

Naar het rapport