IRPA-congres

Foto van Binnenhof Den Haag

Het RIVM draagt op meerdere manieren bij aan het IRPA-congres. Een aantal experts zijn lid van de organisatie. Lars Roobol maakt bijvoorbeeld deel uit van het wetenschappelijk comité en Ronald Smetsers is co-voorzitter. Dit comité is verantwoordelijk voor het wetenschappelijke programma en beoordeelt de ingediende artikelen die op het congres gepresenteerd worden.

In het comité komen mensen samen uit heel Nederland, uit industrie, onderwijs, overheid, ziekenhuizen en wetenschap. In de koffiepauze blijft iedereen daarom vanzelf op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in het veld. Meerdere werknemers van het RIVM hebben een wetenschappelijk stuk ingediend over onderwerpen als medisch stralingsonderzoek, natuurlijke radioactiviteit en ongevallen met straling om te mogen presenteren op de conferentie.

In het kader van sustainability wordt er weer een prijs uitgereikt aan een young professional. In 2016 won Teun van Dillen (RIVM) deze prijs voor zijn werk over oppervlaktebesmetting. Ook is er een schoolmanifestatie waarbij leerlingen van scholen deelnemen aan (een deel van het) congres.

IRPA conference

4-6 juni in World Forum Den Haag

Meer informatie en aanmelden: www.Irpa2018europe.com