ziggodome

In en met ons netwerk

Tetrischallenge

Samenwerken om de bestrijding van incidenten nog beter te kunnen maken. Weten wat je elkaar te bieden hebt en waar de ene organisatie de andere aanvult. Want incidentbestrijding staat of valt met elkaar kennen. Een paar voorbeelden uit de praktijk.

Oefening Ziggodome

De gaspakkenteams van de responseenheden van het RIVM, Defensie en het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) hebben op donderdag 20 juni 2019 een grote gezamenlijke oefening gehouden in de Ziggodome. Een indrukwekkende locatie voor een oefening.

Lees meer

Trainen met de Veiligheidsregio

De veiligheidsregio Limburg Noord organiseert jaarlijks oefen- en trainingsavonden met alle verkenningseenheden in de regio. Het RIVM heeft mede invulling gegeven aan deze trainingsavonden. De deelnemers waren enthousiast.

Lees meer

Brandexperimenten

Het IFV heeft samen met het RIVM onderzocht welke omgevingsfactoren invloed hebben op brandontwikkeling en rookverspreiding. De experimenten vonden plaats in een woonunit in een voormalig en nu leegstaand woon- en zorgcentrum in Oudewater.

Lees meer

Training drugsafval

Steeds vaker is de inzet van hulpdiensten bij de dumping van drugsafval nodig. Op verzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft het RIVM daarom samen met de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de Politie getraind bij Strukton Milieutechniek in Eindhoven.

Lees meer

Gaspakkenoefening met LTFO

Op 4 september 2019 hebben de gaspakkenteams van het LTFO en het RIVM samen de oefening “man down” gedraaid. De oefening werd gehouden in het Nationaal Militair Museum in Soest.

Lees meer