Workshops Maatregelenwiki

handen

Met de Omgevingswet wordt al bij het begin van de ontwikkeling van een gebied nagedacht worden over omgevingsveiligheid. Deskundigen die betrokken zijn bij de ontwikkeling, uitvoering en handhaving van het omgevingsveiligheidsbeleid werken nauw samen om de leefomgeving te beschermen tegen ongevallen met gevaarlijke stoffen.

Het RIVM helpt hierbij door kennis over Omgevingsveiligheid te delen, maar ook door kennisuitwisseling te faciliteren. De komende periode organiseert het RIVM diverse workshops met als doel met én van elkaar leren. 

De eerste workshop vindt plaats op dinsdag 21 september van 11.30 tot 12.30u. 

Het thema van deze workshop is ‘Het vertalen van (bescherm)doelen naar de praktijk’. Tijdens een interactieve sessie vertellen we eerst meer over beschermdoelen. Daarna nemen we je mee in hoe beschermdoelen in de praktijk werken. De sessie wordt afgesloten met een rondetafelgesprek om nieuwe inzichten te delen en te bespreken.  

De tweede workshop vindt plaats op dinsdag 12 oktober van 11.30 tot 12.30u. 

Het thema van deze workshop is ‘Aandachtsgebieden: wat betekent dat voor de omgeving?’. Tijdens deze sessie gaan we eerst dieper in op het hoe en wat rondom aandachtgebieden. Vervolgens gaan we aan de hand van praktijkvoorbeelden kijken naar wat aandachtsgebieden voor de omgeving betekenen. Ook deze sessie sluiten we af met een rondetafelgesprek. 

Aanmelden voor een of beide workshops kan via het aanmeldformulier Workshops Maatregelenwiki.

Heb je zelf een onderwerp wat je graag terug wilt zien tijdens een van de workshops? Dan horen we dat graag via omgevingsveiligheid@rivm.nl