Kennis binden

Kennis binden heeft te maken met het versterken van de samenwerking met I-SZW op het gebied van arbeidsveiligheid. In 2015 richtte het RIVM zich samen met I-SZW op het informeren en betrekken van inspecteurs bij de invoer en het gebruik van de data. Het resultaat hiervan is dat alle inspecteurs zijn geïnformeerd over het nut en de mogelijkheden van Storybuilder. Hun feedback helpt bij het verbeteren van de instrumenten.

Arbo-infodagen

In maart en april 2015 heeft het RIVM zeven keer een workshop gegeven aan groepen arbo-inspecteurs in Nederland. Tijdens deze workshops is de relatie tussen de bevindingen van inspecteurs na ongevalsonderzoek en Storybuilder uitgelegd. Hun bevindingen vormen een belangrijke bron van informatie voor Storybuilder. Ook heeft RIVM uitleg gegeven over de mogelijkheden die Storybuilder biedt bij het onderzoeken, analyseren en leren van ongevallen.

De mogelijkheden van Storybuilder

Op 19 januari 2016 heeft RIVM aan landelijke projectleiders van I-SZW laten zien hoe zij data uit Storybuilder II kunnen halen. En hoe zij die data kunnen gebruiken om bijvoorbeeld prioriteiten te stellen in landelijke projecten. RIVM zal in 2016 een dag in de week bij I-SZW in Den Haag aanwezig zijn om beter aan te sluiten bij het werk van de inspectie en om vragen te kunnen beantwoorden.

De kracht van data

In het najaar van 2015 zijn we samen op zoek gegaan naar de kracht van data en het combineren van data. Op zoek naar de mogelijkheden die Storybuilder en de andere instrumenten van het RIVM bieden om de onderzoeks- en analysekracht van I-SZW aan te vullen. Daarvoor hebben we gezamenlijk een casus geanalyseerd. Aan de hand van de casus uitzendkrachten werd duidelijk welke meerwaarde Storybuilder en de RIVM blootstellingsdatabase heeft voor I-SZW. In 2016 vervolgen we deze samenwerking en breiden we die uit.