Bevolkingsonderzoeken naar kanker 2020

Bevolkingsonderzoeken maken het mogelijk om ziektes in een vroeg stadium te ontdekken of zelfs te voorkomen.  Door de gezamenlijke inspanningen van organisaties én professionals dragen de bevolkingsonderzoeken bij aan een gezondere samenleving.

Baarmoederhalskanker

Alle vrouwen van 30 tot en met 60 jaar krijgen een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Hiermee kan de ziekte in een vroeg stadium, nog voor er klachten zijn, worden opgespoord en voorkomen. 

Lees meer

Borstkanker

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen iedere twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Vrouwen bij wie borstkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt, hebben een grotere kans op een succesvolle behandeling, die bovendien vaak minder ingrijpend is.

Lees meer

Darmkanker

Het landelijk bevolkingsonderzoek darmkanker is gericht op mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar. Elke twee jaar krijgen zij een uitnodiging voor dit bevolkingsonderzoek. Zo kan darmkanker in een vroeg stadium worden ontdekt en is behandeling vaak beter mogelijk. Door voorstadia van darmkanker te verwijderen, kan darmkanker zelfs worden voorkomen.

Lees meer